logo

Onze dirigent

Hugo Fredrix (1970) is sinds 2003 dirigent van ons koor.
Hij studeerde elektronische toetsen en haalde de aantekening ensemblebegeleiding aan het conservatorium te Maastricht in 1993.Zijn opleiding muziektechnologie rondde hij af aan de HKU in Utrecht in 1997.Tijdens zijn studie begon hij in 1994 als systeembeheerder voor de muziekwerkplekken bij het conservatorium Maastricht te werken. Hier is hij sinds 1999 systeembeheerder en docent ICT voor alle afdelingen. Hij draagt zorg voor de programmatuur en apparatuur en instrueert studenten als ze op de pc moeten werken bij het componeren,muzieknotatie en het opnemen en bewerken van audio.

Reeds tijdens zijn diverse studies was Hugo al werkzaam als dirigent,orkestleider,bandlid en solomuzikant. Ook heeft hij een eigen opnamestudio voor het opnemen van cd's en composities op maat; verder werkt hij als arrangeur en instructeur,componeerde muziek voor carnavalsartiesten en maakte soundtracks voor filmpjes. Daarnaast geeft hij keyboardlessen aan de Heerlense muziekschool,is organist, dirigent bij een aantal verenigingen en toetsenist en leider van diverse pop -en jazzbandjes.

Met veel enthousiasme leidt hij de wekelijkse repetities en is hij zeer betrokken en begaan met het wel en wee van onze vereniging;hij staat open voor een kritische houding van de muziekcommissie,van bestuur en van koorleden ten aanzien van wensen en (on)-mogelijkheden van een koor dat nou niet bepaald de jongste stemmen meer in huis heeft en weet op een humoristische manier toch het beste uit koorleden te halen. Hopelijk blijft dit koor voor Hugo nog lange tijd een uitdaging om onze medewerking aan kerkelijke diensten en anderszins te verlenen.

vaandel

© 2011 - St. Caeciliakoor Heerlerheide